diumenge, 29 de gener del 2012

RESUM DE LES SESSIONS AMB L'EDUARD

En aquesta entrada al bloc, vull fer un petit resum de tot el que hem treballat amb l’Eduard en les breus sessions que hem tingut amb ells.
Aquestes sessió han anat enfocades a les Entorns i Mitjans Virtuals per l’Ensenyament-Aprenentatge (EVE/A) que podem fer servir quan siguem mestres d’una aula d’infantil.
Sabem que aquests mitjans tenen un nivell de complexitat important i que molts cops serem nosaltres les creadores d’aquests entorns virtuals, però el que volem aconseguir es que els infant i participin i puguin aprendre a través d’aquests.
Inicialment vam estar investigant i creant amb el programa Jclic. És un programa adaptat per a nens i nenes d’educació infantil i més grans , ja que el nivell de dificultat el pots elaborar tu amb la activitat. Personalment no estic molt d’acord amb la utilització d’activitats del Clic a les aules, ja que l’aprenentatge que fan no és gens significatiu. En canvi podem treballa-ho d’una altre maner, és a dir, que els infants siguin ells els principals creadors de l’activitat, d’aquesta manera si que construiran el seu coneixement i a més si ho fem en grup serà de manera col·laborativa, més positiu des del meu punt de vista.
Més tard vam treballar amb la creació d’un Moodle. Ha estat molt interessant ja que veus com es crea el Moodle, el qual  nosaltres estem visitant cada dia el de la Universitat. Però personalment a mi m’ha estat bastant difícil crear-lo no se m’ha donat gaire bé, tot i que quan ja saps com funciona és bastant mecànic i entretingut.  A més a més crec que aquesta eina no és gaire útil per a educació infantil, però potser si entre els mestres. Ho hauria de provar!
També vam treballar amb aquest bloc, tot i que ja el teníem creat, vam aprendre com posar-hi més coses, com RSS, gadgets HTML (rellotge, calendari..), també enquestes... etc. M’ha agradat molt aquest treball. I també vam haver d’escriure en el bloc de l’assignatura.
Una altre sessió la vam dedicar a crear un àlbum picassa i pujar una foto cadascuna de nosaltres i després vincular-la a un google Docs per tal de crear una història de Nadal. Va ser força senzill perquè el google Docs ja l’havíem utilitzat al curs passat i sabíem com funcionava.
I finalment estem amb la creació de la web i com pujar-la per a que tots el del curs puguin veure-la. Sota el meu punt de vista aquesta és la feina més difícil de l’assignatura, fins al moment.
Crec que aquestes eines i mitjans virtuals  són molt útils per a la nostra futura professió, no cal que sempre estigui enfocada cap als infants, sinó que també pot estar enfocat cap al treball de grup, col·laboratiu i cooperatiu entre tot el claustre de professors, per tal d’intercanviar informació important, arxius, activitats... etc. Així que trobo que és un treball complicat però que val la pena esforçar-se perquè el nostre futur serà gairebé tot digitalitzat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada